To najlepšie so slovenského gastra podľa známych foodblogerov

Slovenské gastro je dnes kvalitné a pestré ako nikdy predtým. V každom meste sa nájdu zaujímavé podniky, ktoré servírujú chute z celého sveta. Foodpanda tak pripravila v spolupráci s vybranými reštauráciami Food Festival, ktorý je oslavou skvelých chutí za výhodnú cenu. Výberom tých najlepších vás prevedú známi slovenskí foodblogeri.

Food festival – to najlepšie so Slovenska za výhodné ceny

Cieľom Food Festivalu je odpromovať najlepšie domáce reštaurácie. Vo všetkých mestách kde pôsobí foodpanda, tak budete môcť od 20.2. do konca marca ochutnať chute z celého sveta. Každý týždeň bude v znamení inej kuchyne a navyše s 30 % zľavou. Môžete sa tak tešiť na skvelé ponuky domácich špecialít, zdravej kuchyne, pizze, burgrov, ale aj Ázie.  

Chutným výberom v našich najväčších troch mestách vás prevedú známi foodblogeri. Online gurmán Čoje predstaví svoje tipy v rámci Bratislavy. V Košiciach získate prehľad vďaka Food Tips Košice a Prešovskú ponuku odprezentuje projekt Ochutnaj Prešov. Food festival však bude prebiehať aj v ďalších 11 mestách na Slovensku. Viac sa dozviete na ich sociálnych sieťach.

Poklady z východu

Gastro scéna na východnom Slovensku si počas posledných rokov prešla veľmi pozitívnymi zmenami. Metropoly východu tak dnes ponúkajú podniky s vyváženým mixom domácich špecialít a rodinných podnikov s dlhoročnou tradíciou, no nechýba ani moderná zahraničná kuchyňa a kvalitný street food. Najväčším propagátorom gastroscény v Košiciach je foodbloger Dragan Stojakovič, ktorý je hlavnou postavou projektu Food Tips Košice.

„Ak by som mal vybrať v rámci Košíc niekoľko podnikov, ktoré viem odporučiť domácim ale aj turistom, vybral by som túto štvoricu. Začal by som známym podnikom Pán Ryba, ktorý sa špecializuje na domáce ale aj morské rybie špeciality. Reštaurácia Barca ponúka moderné poňatie domácej kuchyne, ktorá znesie aj najprísnejšie kritériá. Manno Expres odporúčam každému milovníkovi fast foodu a štvrtý tip dopĺňajú exotické chute z indickej reštaurácie Taj Mahal.“

Aj keď je Prešov menším bratom Košíc, svojmu väčšiemu susedovi konkurujú jeho podniky v chutiach, rôznorodosti, ale aj vďaka priateľskému prístupu personálu. Foodbloger Ochutnaj Prešov zo súčasnej ponuky Food Festivalu vyberá:

„Za Prešov by som začal polievkovou prevádzkou Soupculture, ktorá príjemné zahreje.   Gurmáni, ktorí majú radi domácu kuchyňu, by nemali určite vynechať Reštauráciu

Kulinár a ešte odporučím ázijský fast food, ktorý ponúka Sushinami. Všetky tieto podniky a mnoho ďalších je teraz možné ochutnať cez foodpandu s 30 % zľavou.“

Západ Slovenska je naozaj svetový

Bratislava je na európskej gastro mape veľmi vyhľadávaným mestom, ktoré ponúkne niečo pre každého. Napriek tomu, že sa jedná o pomerne malú metropolu, milovníci gastra si tu prídu naozaj na svoje. Foodbloger Daniel Feranec, ktorý je známejší pod menom Čoje, dlhodobo mapuje bratislavské gastro podniky. Málokto tak má o miestnej scéne lepší prehľad ako on.  

„Ponuka podnikov je v Bratislave naozaj zaujímavá a široká. Dlho vravím, že na polmiliónové mesto tu toho máme ozaj veľa. Foodpanda má v rámci svojho Food Festivalu oslovila najmä ponukou zdravej a ázijskej kuchyne, kde som našiel podniky ako Vegan kiosk, Hummus and Couscous bar street food, Dosa Samosa, Bistro Hanoi či Mr.Dou. 30 % zľava je fajn spôsob, ako môže tieto miesta otestovať čo najviac ľudí, tak verím, že im tipy odo mňa v tomto pomôžu.“